Zapowiedź książki „Jedzenie, mity i nauka”

Już niedługo premiera przetłumaczonej przeze mnie książki o zdrowym odżywianiu „Jedzenie, mity i nauka” Fridy Duell. Z tej okazji wydawnictwo przygotowało krótki trailer, który można obejrzeć pod tym adresem.

Z materiałów Wydawnictwa:

• Autorka jest lekarką, pracująca w sztokholmskim Szpitalu Uniwersyteckim Karolinska, podaje informacje sprawdzone naukowo; • Rozwiewa mity, które przez lata narosły wokół jedzenia;

• Czy można przytyć od produktów light? Czy można się uzależnić od cukru? Czy któraś z substancji słodzących jest zdrowa? Czy tłuszcz zawsze jest zły? A czy czosnek może wyleczyć przeziębienie? Czy droższe nasiona chia są bardziej wartościowe od siemienia lnianego? Jak kreuje się mody na spożywcze „superprodukty”?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *